Mancare de marar verde
PrinteazaMancare de marar verde din: marar crud, ceapa, bulion, ulei, sare, usturoi verde.
- 2 castroane mărar crud (cam 20-30 legături)
- 2 cepe
- 2 linguri bulion (sau 4 roşii)
- 2 linguri ulei
- sare
- opţional: usturoi verde
Mod de preparare:
Intr-o cratită de 2-3 I se pune la prăjit ceapa tocată în puţin ulei.
Când ceapa s-a muiat, se adaugă mărarul crud, rupt în bucăţele de 3-4 cm, şi se toarnă supă sau apă caldă cât aproape să acopere mărarul din cratiţă.
Tot atunci se adaugă (eventual) usturoiul verde tocat.
Se lasă să fiarbă bine, până ce mărarul se moaie. Atunci se adaugă bulionul (sau roşiile tocate mărunt), sarea (după gust) şi eventual alte mirodenii (lucru pe care noi totuşi nu-l recomandăm, pentru a nu afecta gustul fin şi subtil al mărarului fiert.
Se serveşte caldă.
Pofta buna!