Mancare de masline de post
PrinteazaMancare de masline de post din: masline, ceapa, rosii, lamaie, ulei.
Poate te intereseaza si Mâncare de legume cu măsline
- 1/2 kg măsline
- 1/2 kg ceapă
- 1/2 kg roşii coapte (sau 1-3 linguri bulion)
- 1 lămâie
- 100 ml ulei sau mai mult, după preferinţă (mâncare mai slabă sau mai grasă)
Mod de preparare:
Măslinele se fierb bine înainte, pentru a fi desărate. Ceapa se toacă fideluţă şi se căleşte în ulei până la o uşoară rumenire. Se adaugă măslinele fierte, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert până ce ceapa s-a înmuiat complet.
Roşiile se dau prin răzătoarea mare şi se adaugă peste măsline (sau se poate adăuga bulionul diluat în puţină apă). Se lasă la fiert circa 15 minute, după care se adaugă feliuţe de lămâie după gust.
Se serveşte atât caldă, cât şi rece. Se poate păstra în frigider, se poate servi şi ca aperitiv. Mâncarea trebuie să fie foarte scăzută, cu sos foarte puţin.
Mancare de masline de post
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mancare de masline de post
- mancare de masline