Mancare de carne cu mazare si verdeata din: carne, mazare, ceapa, untdelemn, verdeata. Ingrediente: 500 g carne l kg mazăre boabe o ceapă untdelemn verdeaţă Mod de preparare: Se taie carnea bucăţele mici şi se pune la foc mic, cu untdelemn şi ceapa tocată mărunt. Se lasă acoperite, să mustească în sucul cărnii. Când […]
Mâncare de mazăre cu carne
PrinteazaMâncare de mazăre cu carne din: carne de porc, mazare, linte, ceapa, usturoi, ardei gras, morcovi baby, frunza de dafin, sos de soia, ulei, sare, piper, cimbru, scortisoara.
Ingrediente:
- 600 g carne de porc
- 600 g mazare
- 150 g linte
- doua cepe
- 6 catei de usturoi
- doi ardei grasi
- 300 g morcovi baby
- o frunza de dafin
- o lingurita cu ghimbir
- doua linguri cu sos de soia
- 200 ml ulei
- sare
- piper
- cimbru
- scortisoara
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun carnea întreagă, o ceapă feliată şi patru căţei de usturoi tăiaţi felii. Se adaugă frunza de dafin, o crenguţă de cimbru, puţin ulei, sare şi piper.
Se acoperă cu apă, se amestecă şi se ţine la rece minimum o oră. Lintea se înmoaie cu o seară înainte, se fierbe în apă cu sare şi se pune într-un bol.
Mazărea se fierbe, se scoate cu o spumieră şi se pune peste linte. Morcovii baby se fierb, se scot şi se pun lângă mazăre.
Ceapa rămasă se curăţă şi se toacă mărunt, se căleşte în puţin ulei, apoi se adaugă mazărea, lintea şi morcovii
. Se prăjesc cinci minute, se adaugă sosul de soia şi ghim- birui ras, sare şi piper după gust.
Se presară puţin cimbru şi usturoiul rămas feliat, se toarnă puţină apă şi se lasă totul pe foc zece minute.
Carnea de porc se taie felii subţiri, se frige, se taie fâşii şi se serveşte alături de mâncarea de legume.
Pentru un gust exotic, la mancarea de legume se mai poate adauga si scortisoara.
Mâncare de mazăre cu carne
Pofta buna!
Pofta buna!