Sarmale de Post cu Quinoa și Legume: Rețetă Nutritivă și Aromată din: varza murata, quinoa, ceapa, morcovi, ciuperci, ardei, ulei de masline, sare, piper, paprika, cimbru. Redescoperă gustul sarmalelor de post cu o rețetă inovatoare ce îmbină quinoa, legume proaspete și arome tradiționale românești. Această variație aduce o notă nutritivă și colorată mesei tale, fiind […]
Mancare de mazare pastai
PrinteazaMancare de mazare pastai din: mazare pastai, faina, zahar, margarina, patrunjel, marar, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg mazare pastai
- 1 lingura de faina
- 1 lingura de zahar
- 125 g margarina
- a legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Mancare de mazare pastai: Păstăile de mazăre se spală, se curata de codite, dar se lasă întregi. Se înfierbântă 100 g margarina într-o cratiţă şi se pun păstăile la calit.
sting cu apă, se adaugă 1 lingură de zahar, apoi se înăbuşă încă o jumătate de oră.
prepară un sos din restul de margarină şi o lingură de făină. Când făina începe să se rumenească, se stinge cu putină zeamă de la mazăre şi se toarnă peste aceasta.
potriveşte de sare şi piper şi se mai lasă la fiert încă un sfert de oră, după care se ia de pe foc şi se presară mărarul şi pătrunjelul, fin tocate.
Pofta buna!
Ciorbă de Fasole cu Afumătură – Rețetă Tradițională Românească
Ciorbă de Fasole cu Afumătură – Rețetă Tradițională Românească din: fasole, afumatura, morcovi, pastarnac, ceapa, usturoi, frunze de dafin, boia de ardei, sare, piper, ulei, patrunjel, suc de lamaie. Descoperă rețeta autentică de ciorbă de fasole cu afumătură. O mâncare sățioasă, bogată în proteine și arome tradiționale românești. Perfectă pentru prânz sau cină. Descoperă savoarea […]