Mancare de mazare cu pui
PrinteazaMancare de mazare cu pui din: mazare, carne de pui, ceapa, ciuperci, curry, ardei grasi, sos de soia, usturoi verde, ulei, sare, piper, patrunjel, amidon alimentar.
- 400 g mazare
- 500 g carne de pui
- doua cepe
- 200 g ciuperci
- 5 g curry
- 3 rosii
- doi ardei grasi
- doua linguri cu sos de soia
- doua fire de usturoi verde
- 200 ml ulei
- sare
- piper
- patrunjel
- o lingurita cu amidon alimentar
Mod de preparare:
Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cuburi. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile se spală şi se taie bucăţi dacă sunt prea mari. Carnea de pui se spală, se taie bucăţi potrivit de mari, se condimentează şi se pune într-un castron.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se călesc ceapa şi usturoiul două minute, se scot într-un bol şi în loc se pune carnea de pui. Se prăjeşte până devine aurie, se adaugă ciupercile, se condi¬mentează şi se ţin pe foc până scade lichidul.
Se pun la loc ceapa şi usturoiul, se adaugă mazărea fiartă separat zece minute şi sosul de soia. Se prăjesc cinci minute, se toarnă două căni cu apă şi se lasă să fiarbă. Când mazărea şi carnea sunt aproape fierte se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, piper şi pudra de curry. Se fierb zece minute, se opreşte focul şi se adaugă pătrunjel tocat.
Daca sosul este prea subtire, se poate adauga o lingurita cu amidon dizolvat in putina apa.
Mancare de mazare cu pui
Pofta buna!
Simpla si buna rau mancarea