Mancare cu mazare
PrinteazaO reteta de mancare cu mazare din: mazare verde, morcovi, gulii, ulei, faina, lapte, zahar si patrunjel.
- 1 kg mazare verde
- 300 g morcovi
- 300 g gulii
- 3 linguri ulei sau 60 g unt
- 2 linguri rase de faina
- 250 ml lapte
- zahar
- patrunjel
Mod de preparare:
Cureţi mazărea, morcovii şi guliile şi le tai în cuburi de 1/2 cm. Pui în ulei încins, pe rând, morcovii şi guliile, le sărezi şi le înăbuşi timp de 5 minute. Adaugi mazărea şi înăbuşi împreună până se înmoaie.
Dacă zeama scade, poţi completa cu puţină apă, apoi mai laşi să fiarbă până scade apa de tot şi rămâne grăsimea. Presari făina, stingi cu lapte, presari pătrunjel verde tocat şi mai dai un clocot.
Mancare cu mazare
Pofta buna!