Mancare de miel cu rosii in bulion din: carne de miel, vanata, ceapa, morcovi, ulei, bulion, rosii, patrunjel, sare. Ingrediente: 600 g carne de miel o vânătă 2 morcovi o ceapa uscată 2 linguri ulei o lingură bulion 6 roşii în bulion o legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Carnea de miel curăţată de […]
Mancare de miel cu marar si ceapa verde
PrinteazaMancare de miel cu marar si ceapa verde din: carne de miel (partea din faţă, coaste, gât, picioare), măruntaie de la un miel, mărar verde, ceapă verde, pătrunjel, ceapă uscată, pesmet fin, unt, sare.
Ingrediente:
- 1/2 kg carne de miel (partea din faţă, coaste, gât, picioare)
- măruntaie de la un miel
- 1 farfurie adâncă cu mărar verde tocat
- 1 farfurie cu frunze de pătrunjel
- 1 farfurioară cu ceapă verde tocată
- 1 farfurioară ceapă uscată tăiată
- 45 g pesmet fin
- 1/2 kg unt
- sare
Mod de preparare:
Carnea o tai bucăţi mici (ca la tocăniţă). Măruntaiele le dai prin maşina de tocat, dar ia mărime puţin mai mare.
Intr-o cratiţă unsă bine, aşezi jumătate din ingredientele de mai sus, astfel: ceapa uscată, apoi carne, mărar, pătrunjel tocat şi el, ceapă verde, măruntaie tocate mai mare, sare, piper şi bucăţi de unt.
Presari pesmetul pe toată suprafaţa cratiţei, după care continui cu cea de-a doua jumătate de ingrediente, în aceeaşi ordine.
Acoperi cratiţa, o pui la foc mic şi o laşi până scade toată zeama lăsată de carne şi legume. Nu trebuie să adaugi apă.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Mancare de cartofi cu miel
Mancare de cartofi cu miel din: coaste de miel, morcovi, cartofi, praz, usturoi, ceapa, sare, piper, chimen. Ingrediente: 700 g coaste de miel 4 morcovi 500 g cartofi 70 g praz 4 căţei de usturoi 1 ceapă mare sare piper chimen Mod de preparare: Speli coastele de miel, le sărezi şi piperezi, apoi le […]
Pofta buna!