Mâncare de molură cu germeni de grâu
PrinteazaO reteta de mancare de molura cu germeni de grau din: supa de legume, germeni de grau, molura, zeama de lamaie, ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, masline, sare, piper alb, frunze de patrunjel si cascaval.
- 200 ml supa de legume (plic)
- 125 g germeni de secara, grau
- 4 capatani mijlocii de molura
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 500 g rosii rascoapte
- 3 lingurite ulei de masline
- 100 g masline negre cu samburi
- sare
- piper alb macinat
- 3 lingurite frunze de patrunjel taiate marunt
- 50 g gauda razuit
Mod de preparare:
Supa de legume se fierbe într-o oală, se a- daugă germenii, se amestecă şi se fierbe 30- 40 minute la foc potrivit. Frunzele de molură se taie mărunt. Căpăţânile se taie fâşii subţiri şi se stropesc cu zeama de lămâie. Ceapa se taie în cuburi mari, usturoiul se taie mărunt. Se crestează roşiile, se opăresc, se îndepărtează seminţele şi coaja, se taie cuburi.
Uleiul se pune într-un vas wok la încins şi se prăjesc puţin ceapa şi usturoiul. Se adaugă molura şi germenii şi se lasă să se pătrundă. Se adaugă roşiile, se acoperă vasul şi se căleşte totul 2-3 minute la foc mic.
Se încorporează măslinele. Se condimentează cu sare şi piper. Inainte de servire se presară cu frunze de molură, pătrunjel şi caşcaval.
Mâncare de molură cu germeni de grâu
Pofta buna!