Mâncare de molură cu germeni de grâu

Printeaza

O reteta de mancare de molura cu germeni de grau din: supa de legume, germeni de grau, molura, zeama de lamaie, ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, masline, sare, piper alb, frunze de patrunjel si cascaval.

Ingrediente:Mâncare de molură cu germeni de grâu

  • 200 ml supa de legume (plic)
  • 125 g germeni de secara, grau
  • 4 capatani mijlocii de molura
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 500 g rosii rascoapte
  • 3 lingurite ulei de masline
  • 100 g masline negre cu samburi
  • sare
  • piper alb macinat
  • 3 lingurite frunze de patrunjel taiate marunt
  • 50 g gauda razuit

 

Mod de preparare:

Supa de legume se fierbe într-o oală, se a- daugă germenii, se amestecă şi se fierbe 30- 40 minute la foc potrivit. Frunzele de molură se taie mărunt. Căpăţânile se taie fâşii subţiri şi se stropesc cu zeama de lămâie. Ceapa se taie în cuburi mari, usturoiul se taie mărunt. Se crestează roşiile, se opăresc, se îndepărtează seminţele şi coaja, se taie cuburi.

Uleiul se pune într-un vas wok la încins şi se prăjesc puţin ceapa şi usturoiul. Se adaugă molura şi germenii şi se lasă să se pătrundă. Se adaugă roşiile, se acoperă vasul şi se căleşte totul 2-3 minute la foc mic.

Se încorporează măslinele. Se condimentează cu sare şi piper. Inainte de servire se presară cu frunze de molură, pătrunjel şi caşcaval.

Mâncare de molură cu germeni de grâu

Mâncare de molură cu germeni de grâu

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.