Mâncare de morcovi cu perişoare
PrinteazaMâncare de morcovi cu perişoare din: morcovi, ceapa, ulei, usturoi, sare, piper, boia, cimbru verde, cimbru uscat, carne tocata de curcan, miez de paine, ou, ceapa.
- 500 g morcovi mici
- 2 cepe
- 50 ml ulei
- 1 capatana de usturoi
- sare
- piper
- boia
- cimbru verde si uscat
pentru perisoare:
- 400 g carne tocata de curcan
- 1 legatura de patrunjel
- 100 g miez de paine
- 1 ou
- 2 cepe
Mod de preparare:
Cureţi morcovii, îi speli şi îi pui să fiarbă în apă cu sare. Separat, cureţi ceapa şi usturoiul, le speli şi le toci mărunt. După ce au fiert morcovii, îi scoţi şi îi laşi la scurs. Căleşti în ulei ceapa şi usturoiul, adaugi morcovii, apoi îi stropeşti cu apă călduţă, să nu se lipească.
Amesteci carnea tocată cu pâinea înmuiată şi stoarsă, cu verdeaţa şi ceapa tocate mărunt, condimentezi cu sare şi piper şi adaugi oul. Frămânţi bine compoziţia şi formezi perişoarele. Le pui la fiert în apă cu sare, apoi le iei cu spumiera si le adaugi in soteul de morcovi.
Presari boia şi introduci tava în cuptor circa 10-15 minute. Serveşti mâncarea ornată cu pătrunjel verde şi cimbru.
Mâncare de morcovi cu perişoare
Pofta buna!