Salată de Morcovi cu Iaurt și Usturoi – Reteta Sanatoasa din: morcovi, iaurt grecesc, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, miere, sare, piper, frunze de patrunjel sau marar. Ingrediente: 500 g morcovi proaspeți, rasați sau tăiați în julienne 1 căniță (250 ml) de iaurt grecesc sau iaurt natural 2 căței de usturoi, mărunțiți […]
Mancare de morcovi cu perisoare
PrinteazaMancare de morcovi cu perisoare din: morcovi, ceapa, usturoi, sare, piper, boia, cimbru, ulei, carne tocata de curcan, patrunjel, miez de paine si ou.
- 500 g morcovi mici
- 2 cepe
- 1 capatana de usturoi
- sare
- piper
- boia
- cimbru verde si uscat
- 50 ml ulei
pentru perisoare:
- 400 g carne tocata de curcan
- 1 legatura de patrunjel
- 100 g miez de paine
- 1 ou
- 2 cepe
Mod de preparare:
Cureţi morcovii, îi speli şi îi pui să fiarbă în apă cu sare. Separat, cureţi ceapa şi usturoiul, le speli şi le toci„mărunt.
După ce au fiert morcovii, îi Scoţi şi îi laşi la scurs. Căleşti în ulei ceapa şi usturoiul şi adaugi şi morcovii.
Apoi îi stropeşti cu apă călduţă să nu se lipească.
Amesteci carnea tocată cu pâinea înmuiată şi stoarsă, cu vercleaţa şi ceapa tocate mărunt, condimentezi cu sare şi piper şi adaugi oul.
Frămânţi bine compoziţia şi formezi perişoarele. Le pui la fiert în apă cu sare şi apoi le iei cu spumiera şi le adaugi în soteul de morcovi.
Presari boia şi bagi tava la cuptor circa 10-15 minute. Serveşti mâncarea ornată cu pătrunjel verde.
Mancare de morcovi cu perisoare
Pofta buna!
poate iti place si:
Morcovi cu Miere și Scorțișoară: O Delicatesă Aromată din Bucătăria Marocană
Morcovi cu Miere și Scorțișoară: O Delicatesă Aromată din Bucătăria Marocană din: morcovi, ulei de masline, miere, scortisoara, ghimbir, sare, piper, suc de lamaie, coaja de lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 500 g morcovi proaspeți, curățați și tăiați în bastonașe 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de miere 1 linguriță de scorțișoară […]
Pofta buna!
Nu am facut niciodata mancarica din asta, arata bine