Mancare de morcovi cu pui

Printeaza

Mancare de morcovi cu pui din: piept de pui, morcovi, unt, patrunjel, sare.

Ingrediente:

  • 600 g piept de pui
  • 500 g morcovi
  • 50 g unt
  • 2 legaturi patrunjel
  • sare

 

Mod de Preparare Mancare de morcovi cu pui:

Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi potrivite sau fâşii, cum vă este mai uşor.

Se pune untul să se topească într-o cratiţă sau o tigaie mai mare şi se prăjeşte pieptul de pui condimentat cu sare.

Cât se căleşte pieptul de pui, se pregătesc morcovii. Se curăţă de coajă, se spală şi se taie bucăţi destul de mari ca să nu se zdrobească după ce se fierb.

Morcovii se pun separat să fiarbă într-o oală, iar după ce au fiert, se scurg de apă şi se pun peste pieptul deja rumenit.

Se mai adaugă puţină zeamă în care au fiert morcovii şi se lasă să scadă până ce se formează un sos subţire. Când mâncarea este gata, se mai pune puţin unt şi se bagă la cuptor circa 20 de minute.

Se scoate din cuptor şi se serveşte ornată cu pătrunjel verde şi crutoane de pâine.

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • mancare de morcovi cu pui

1 comentariu

  1. Mancare de morcovi cu usturoi – este o varianta care imi place.

    Ingrediente:

    4 morcovi mari
    1 l lapte
    2 linguri faina
    30 g unt
    sare, piper
    cateva fire de patrunjel
    un catel de usturoi

    Mod de preparare:

    Morcovii se curata, se spala si se rad pe razatoarea mare. Intr-o tigaie se pune la incins untul si se calesc morcovii la foc mic, doar cat sa se inmoaie un pic.

    Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.