Mancare de naut cu usturoi
PrinteazaMancare de naut cu usturoi din: naut, linte, ceapa, morcov, rosii decojite, usturoi, patrunjel, dafin, ulei, sare, piper.
Nautul crește sub forma unor plante înalte, ajungând de obicei până la 30-60 cm înălțime. Are frunze compuse, cu flori albe, roz sau albastre. Fructele sunt niște păstăi care conțin în interiorul lor două-trei semințe de formă sferică.
Semințele de naut sunt principala parte a plantei care este folosită în alimentație. Ele pot fi consumate în mai multe forme, inclusiv fierte, prăjite sau în diverse preparate culinare. De asemenea, se obține făină de naut prin măcinarea semințelor uscate, care este utilizată în multe rețete vegane și vegetariene.
- 200 g năut
- 200 g linte
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 cutie cu roşii decojite
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 foi de dafin
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă morcovul tăiat rondele, boabele de năut fierte separat şi lintea.
Presară
un praf de sare şi stinge cu o ceşcuţă din zeama în care a fiert lintea.
După câteva minute, pune foile de dafin, usturoiul zdrobit şi roşiile pasate cu furculiţa.
Lasă să scadă, la foc mic, iar la final, aromatizează cu verdeaţă din belşug.
Mancare de naut cu usturoi
Pofta buna!