Mancare de naut cu verdeata
PrinteazaMancare de naut cu verdeata din: naut, ceapa, morcov, bulion, ulei, sare, verdeata.
Nautul crește sub forma unor plante înalte, ajungând de obicei până la 30-60 cm înălțime. Are frunze compuse, cu flori albe, roz sau albastre. Fructele sunt niște păstăi care conțin în interiorul lor două-trei semințe de formă sferică.
Semințele de naut sunt principala parte a plantei care este folosită în alimentație. Ele pot fi consumate în mai multe forme, inclusiv fierte, prăjite sau în diverse preparate culinare. De asemenea, se obține făină de naut prin măcinarea semințelor uscate, care este utilizată în multe rețete vegane și vegetariene.
Nautul este o sursă bogată de proteine, fibre alimentare, vitamine (cum ar fi vitamina B6 și acidul folic) și minerale (cum ar fi fierul, magneziul și zincul). Este, de asemenea, o sursă bună de carbohidrați complecși, având un indice glicemic scăzut.
Ingrediente:
- o conservă mare năut fiert
- o ceapă
- un morcov
- 50 g bulion
- 2 linguri ulei
- sare
- verdeaţă
Mod de preparare:
Năutul se trece sub un jet de apă şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Intre timp, ceapa şi morcovul se taie mărunt şi se pun la călit în ulei.
Când s-au înmuiat, se adaugă năutul, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 20 de minute. Se adaugă bulionul desfăcut cu puţină apă şi se mai lasă la fiert 10 minute, potrivind gustul de sare.
Se serveşte cu verdeaţă, după gust.
Mancare de naut cu verdeata
Pofta buna!