Mancare olteneasca de vinete
PrinteazaMancare olteneasca de vinete
- sos românesc1 ceaşcă
- 500 g carne de vită
- 6 vinete
- 1 pachet unt ( 1 ceaşcă de ulei)
- 1 căpăţână usturoi
- 500 g roşii
- sare
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi şi se pune la prăjit în 100 g unt. Vinetele se taie îmbucături, se sărează şi se lasă să se scurgă, între două funduri de lemn, 1 sfert de oră. Carnea rumenită fiind, se stinge cu apă, cât s-o acopere .
Când s-au scurs vinetele, se sbicesc între petice uscate şi se pun la prăjit în 100 g unt, până se rumenesc şi fac coajă, când se scot.
Se face o ceaşcă de sos românesc (asta vă va obliga să răsfoiţi puţin cartea mea) şi se toarnă peste carne, roşiile se taie felii usturoiul se toacă când carnea mai că a fiert, se adaugă vinetele prăjite, roşiile, usturoiul, să fiarbă un pic .
Se toacă mărarul se potriveşte mâncarea de sare, se presară mărarul şi se trece la cuptor, să scadă bine.
Pofta buna!
Sosul romanescu cum il fac? Asa?
Faina se parajeste la foc mic, nu direct pe flacara, amestecand mereu, pana se rumeneste si capata culoarea maro deschis.Tigaia se trage de pe foc, se adauga ceapa si grasimea si se amesteca 1 minut.
Se stinge cu suc de rosii, se pune iar pe foc si se amesteca sa nu faca cocoloase, apoi se toarna peste mancarea pentru care a fost pregatit.