Tocana de miel cu orez din: orez, ulei, ceapa, ghimbir, usturoi, ardei iute, curry, faina, sos de mango, otet de vin, carne de miel. Ingrediente: 400 g orez basmati fiert ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt 2 buc ghimbir proaspat, decojit 6 catei de usturoi, tocat marunt 1 ardei iute rosu, curatat de […]
Mancare de orez cu miel
PrinteazaO reteta gustoasa de mancare de orez cu: carne de miel, ceapa, usturoi, rosii, pasta de ardei dulce, ardei iute, linte, menta, ulei, sare, piper, ardei gras, morcov.
Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc.
De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari organismului uman.
Ingrediente:
- 500 g carne tocată de miel
- două cepe
- 4 căţei de usturoi
- 500 g roşii
- o lingură cu pastă de ardei dulce
- un ardei iute
- 150 g linte
- 100 g orez
- o lingură cu mentă tocată
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- ardei gras
- un morcov
Mod de preparare:
Lintea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se schimbă apa, se fierbe cu puţină sare, se scurge şi se păstrează la rece.
Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castron.
Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă, se toacă mărunt sau se dau pe râzătoare.
Se încing 150 ml ulei într-o cratiţă, se pun ceapa, usturoiul şi morcovul, ardeiul iute tocat mărunt şi se călesc.
Se adaugă carnea de miel, sarea şi piperul după gust. Se prăjeşte până scade sosul format, se adaugă pasta de ardei şi roşiile date pe râzătoare.
Se amestecă şi se fierbe totul până scade sosul şi carnea este fiartă.
Orezul se fierbe, se amestecă bine cu lintea, puţin ulei şi se călesc cinci minute.
Se adaugă menta tocată, se amestecă, se pun într-un bol şi deasupra se toarnă sosul de carne tocată.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocana de miel cu orez
Pofta buna!