Mancare de paste cu carnati la cuptor
PrinteazaO reteta de mancare de paste cu carnati la cuptor din: carne de carnati, pesmet, frunze de cimbru, ulei de masline, passata, pasta de rosii, paste, varza creata, mozzarella si parmezan.
- 450 carne de carnati
- 50 g de pesmet alb proaspat
- 1 lingura frunze de cimbru sau de rozmarin, tocate
- 1 lingura ulei de masline
- 500 g de passata
- 2 linguri pasta de rosii uscate la soare
- 300 g de fusilli sau paste de alte forme
- 1/2 varza creata mica, taiata in felii groase de 1 cm
- 1 bucata de mozzarella de 250 g, taiata cubulete
- 2 linguri de parmezan, proaspat dat prin razatoare
Mod de preparare:
Se pun carnea de cârnaţi, pesmetul şi cimbrul sau rozmarinul într-un castron şi se amestecă. Se modelează 20 de biluţe.
Se încinge uleiul într-o tigaie întinsă şi se prăjesc chiftelele 10 minute, până ce se rumenesc. Se adaugă passata şi pasta de roşii uscate, se acoperă şi se lasă la fiert uşor timp de 20 de minute.
Intre timp, se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, adăugând varza în ultimele 5 minute. Se scurg varza şi pastele, se amestecă cu sosul preparat şi se pune amestecul într-un vas termorezistent.
Se încinge cuptorul la 200°C/ gaz 6. Se îndeasă cuburi de mozzarella în amestecul de paste. Se presară cu parmezan şi se coace 15-20 de minute, până ce prinde o crustă.
Mancare de paste cu carnati la cuptor
Pofta buna!