Mancare picantă de midii
PrinteazaO reteta delicioasa de mancare picanta de midii din: midii, usturoi, sos de rosii, ardei iute, ulei de masline extravirgin, paine, patrunjel, sare si piper.
- 1 kg midii
- 2 căţei de usturoi
- 180 g sos de roşii
- 1 ardei iute roşu
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 8 felii de pâine coaptă pe vatră
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală bine midiile, răzuieşte-le cu un cuţit ascuţit şi îndepărtează-le filamentul extern, trăgând spre partea lată a scoicilor.
Incinge uleiul de măsline într-o tigaie mare, împreună cu usturoiul curăţat şi tăiat lamele. Adaugă ardeiul iute mă- runţit şi midiile încă umede. Ţine-le la foc mare 2 minute, apoi adaugă sosul de roşii.
Toacă pătrunjelul şi presară-l peste midii, amestecă uşor cu un polonic, pune capacul şi fierbe-le circa 7 minute, la foc mediu.
Potriveşte gustul cu sare şi piper dacă este nevoie (midiile sunt foarte aromate) şi serveşte-o fierbinte, cu felii de pâine prăjită frecate, după gust, cu usturoi.
Mancare picantă de midii
Pofta buna!