Mâncare picantă de rădăcinoase şi linte
PrinteazaMâncare picantă de rădăcinoase şi linte: Se încing 2 linguri de ulei vegetal într-o tigaie mare şi se călesc 1 ceapă tocată şi 1 căţei de usturoi până se înmoaie. Se aruncă în tigaie 700g de cartofi curăţaţi de coajă şi tocaţi grosier, 4 morcovi tăiaţi în felii groase şi 2 rădăcini de păstârnac tăiate în felii groase, se măreşte focul şi se călesc legumele până prind o culoare aurie.
Se adaugă 2 linguri pastă de curry şi 1 l supă de legume, apoi se aduce la fierbere.
Se adaugă 100 g de linte roşie, se acoperă şi se lasă la fiert uşor 20 de minute, până ce lintea şi legumele sunt fragede, iar sosul s-a îngroşat. Se serveşte cu un moţ de iaurt deasupra.
Pofta buna!