AleSmith Speedway Stout – Bourbon Barrel Aged: O Bere Imperial Stout de Excepție: este una dintre cele mai apreciate și râvnite beri din lume, cunoscută pentru complexitatea și intensitatea sa. Istoria Berii AleSmith Speedway Stout – Bourbon Barrel Aged Această bere Imperial Stout, maturată în butoaie de bourbon, oferă o experiență gustativă de neegalat, combinând […]
Mancare de pipote
PrinteazaMancare de pipote din: pipote, rosii, ardei, ceapa, cartofi, patrunjel, marar, ulei, sare.
Ingrediente:
- 1/2 kg pipote
- 5 roşii (sau două linguri bulion)
- 1 ardei gras
- 2 cepe
- 2 cartofi
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Pipotele se spală bine, se curătă de părţile neaspectuoase şi se taie în bucăti mai mici. După aceea, se fin cam 1/2 oră în apă rece.
Ceapa se taie mărunt, cartofii se spală, se curăfă şi se taie în cubulefe. Ardeiul şi roşiile se taie în feliufe subţiri.
Intr-o cratiţă de circa 3 I, se pune ulei şi se adaugă pipotele, ceapa tocată, ardeiul, roşiile sau bulionul subţiat cu apă, piperul pisat mai mare şi sarea (după gust). Totul se amestecă bine şi se lasă să fiarbă înăbuşit la foc potrivit.
Când pipotele s-au înmuiat, se adaugă verdeaţa tocată mărunt (pătrunjelul şi mărarul). Când pipotele sunt gata, se descoperă cratifa şi se mai lasă să fiarbă până ce scade lichidul.
Mâncarea de pipote se serveşte caldă şi merge foarte bine cu castraveciori murati.
Pofta buna!
Vin din Căpșuni – Răsfăț Fructat și Aromat pentru Momente Speciale: o băutură delicioasă și exotică, ideală pentru cei care iubesc aromele naturale și dulci. Perfect pentru a fi savurat în serile călduroase de vară sau pentru a însoți deserturi fine, vinul din căpșuni adaugă un strop de rafinament oricărei ocazii. Timp de pregătire: 1 […]