Mancare de porc cu masline
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de Mancare de porc cu masline din: pulpa de porc, seminte de coriandru, piper negru boabe, zahar, condimente, ulei de masline, ceapa, vin rosu, masline verzi si negre, sare si coriandru.
- 800 g pulpa de porc
- 6 linguri seminte de coriandru
- 1 lingurita piper negru boabe
- 1/2 lingurita zahar
- 1 lingurita condimente pentru gratar
- 4 linguri ulei de masline
- 2 cepe
- 100 ml vin rosu
- 100 g masline verzi si negre
- sare
- coriandru pentru decor
Mod de preparare:
Se spala carnea, se usuca si se taie cubulete de 2 cm. Semintele de coriandru si se piper negru se amesteca, se pun intr-un mojar si se piseaza.
Se presara bucatile de carne cu piper si coriandru, se adauga sare, dupa gust, zaharul, condimentele pentru gratar si doua linguri de ulei de masline. Se amesteca bine si se lasa la frigider 3-4 ore.
Se incinge o lingura de ulei intr-o tigaie, se adauga carnea si se rumeneste usor pe toate partile. Se scoate si se pune itnr-un vas termorezistent, cu tot cu sucul lasat.
Ceapa se curata, se taie julien si se caleste intr-o tigaie de ulei incins. Se adauga vinul rosu, sare, dupa gust, se amesteca si se fierbe cateva minute.
Se toarna amestecul de ceapa peste carnea din vasul de copt si se presara putin zahar. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute. Se serveste pe farfurii individuale, cu masline si paine.
Mancare de porc cu masline
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mancare de masline cu carne de porc