Cafeaua, una dintre cele mai populare băuturi din lume, este consumată zilnic de milioane de oameni. De la aroma sa distinctă până la efectul de stimulare, cafeaua este adesea centrul unui ritual zilnic. Dar, în ciuda popularității sale, sunt adesea dezbateri privind impactul său asupra sănătății. Acest […]
Mancare de praz cu masline si verdeata
PrinteazaMancare de praz cu masline si verdeata din: praz, ceapa, masline, pasta de tomate, vegeta, ulei, sare, marar, patrunjel.
Ingrediente:
- 1,5 kg praz
- 2-3 cepe potrivite
- 250 g măsline dietetice
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 lingură vegeta
- 3-4 linguri ulei
- sare după gust
- mărar
- pătrunjel
Mod de preparare:
Mancare de praz cu masline si verdeata: Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit cu apă, ulei şi vegeta. Prazul curăţat şi spălat se taie în bucăţele de 1 -2 cm şi se adaugă peste ceapa înăbuşită bine.
adaugă puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, ia foc mic.
Când este aproape gata, se pune pasta de tomate, măslinele opărite şi scurse de apă, după care vasul se dă la cuptor aproximativ 20-30 de minute.
Mâncare se poate servi caldă sau rece şi presărată cu verdeaţă tocată fin.
Poftă bună!
din: conopida, ceapa, usturoi, supa de legume, ulei de masline, sare, piper, oregano. Supa cremoasă de conopidă este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru zilele reci de iarnă sau pentru orice altă perioadă a anului. Această supă este bogată în fibre, vitamine și minerale esențiale. Conopida adaugă o textură catifelată și […]
O reteta ca la olteni. E tare buna mancarea de praz cu masline