Mancare de praz cu masline
PrinteazaMancare de praz cu masline
- 1 kg praz
- 2 linguri ulei
- 1/2 kg roşii sau 2 linguri pastă de tomate
- câteva foi de dafin
- 300 g măsline negre
- 1 linguriţă condiment
- 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare:
Cureţi prazul de frunzele exterioare, îl speli în apa rece, iar partea albă a tulpinii o tai rondele de circa 2 cm grosime, pe care le căleşti 5 minute în ulei, adăugând treptat cam o ceşcuţă de apă, până când prazul se înmoaie, fără a se rumeni (operaţiunea durează circa 5 minute).
Adaugi roşiile tăiate felii subţiri, fără coajă sau pasta de tomate, amestecând uşor cu ceapa şi prazul şi laşi încă 5 minute. Apoi adaugi măslinele, 1 l de apă fiartă, condimentul şi amesteci uşor încontinuu.
Pui compoziţia într-un vas înalt, pe care-l dai la cuptorul încălzit şi laşi circa 20 de minute. Când scoţi vasul din cuptor, presari peste mâncare pătrunjelul tocat mărunt.
Poftă bună!