Mancare de praz cu oua ochiuri din: praz, ceapa, ulei, pasta de tomate, oua, sare, piper, foi de dafin, cimbru.
Ingrediente:
1,5 kg praz
4 cepe
100 ml ulei
15 g pasta de tomate
4 oua
sare
piper
foi de dafin
1 crenguta cimbru
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi prazul, le speli şi le tai în bucăţele de circa 3 cm lungime.
Inăbuşi ceapa şi prazul la foc mic până capătă o culoare gălbuie.
Torni apă cât să acoperi compoziţia şi laşi să fiarbg la foc mic timp de 10 minute, amestecând să nu se prindă.
Când sosul e aproape scăzut, adauga pasta de tomate diluată în zeama în care a fiert prazul, sarea şi piperul, foile de dafin şi spargi ouăle, pe rând, în mâncare.
Laşi apoi să fiarbă uşor, timp de 5-6 minute cu crenguţa deasupra şi capacul pus, pentru a se înăbuşi.
Aşezi preparatul pe o’farfurie, în aşa fel încât oul să fie deasupra.
Mancare de naut cu praz din: naut, ceapa, ulei, usturoi, praz, bulion, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 800 g năut de la conservă, scurs 6 cepe tocate 6 linguri ulei 6-7 căţei usturoi mărunţiţi 5 bucăţi praz 3 linguri bulion sare piper 1/2 legătură pătrunjel tocat Mod de preparare: Incingi uleiul şi căleşti cepele, apoi […]
Mancare de fasole si praz din: fasole, praz, morcovi, bulion, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: o conservă mare fasole gata fiartă 2 fire praz 1 morcov o linguriţă bulion 2 linguri ulei pătrunjel sare Mod de preparare: Partea albă de la praz se curăţă şi se taie rondele, după care se căleşte în ulei încins. […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.