Orez negru și fructe de mare la tigaie din: orez negru, creveti, calamari, ardei, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline.sare, piper, suc de lamaie, marar. Ingrediente: 1 ceașcă de orez negru 200g de creveți mari, curățați și deveghezați 200g de calamari, tăiați în inele subțiri 1 ardei roșu, tăiat în fâșii subțiri 1 ceapă roșie […]
Mancare de praz
PrinteazaMancare de praz din: praz, morcovi, telina, ceapa, rosii, frunza de dafin, scortisoara, otet de mere, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 kg praz
- 5 morcovi
- 1 telina
- 1 ceapa
- 1 kg rosii
- 1 frunza de dafin
- 1/2 lingurita scortisoara
- 500 ml otet de mere
- 150 ml ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati si spalati legumele. Taiati prazul in bucati de 2 cm. Puneti-l intr-o cratita la calit in ulei.
Cand prazul incepe sa se ingalbeneasca, adaugati morcovii taiati in buculete, ceapa, telina si rosiile taiate de asemenea in cubulete.
Rosiile trebuie decojite inainte de a fi taiate. Sarati, piperati si puneti si foaia de dafin in cratita.
Turnati apa cat sa acopere ingredientele, adaugati scortisoara si acoperiti vasul. Lasati sa fiarba la foc potrivit pana cand legumele s-au inmuiat si apa a scazut.
Numai inainte de a servi mancarea adaugati otetul si amestecati bine. Otetul poate fi inlocuit cu zeama de lamaie.
Mancare de praz
Pofta buna!
Paste Carbonara cu Smântână – Deliciu Italian Reinterpretat
Paste Carbonara cu Smântână – Deliciu Italian Reinterpretat din: paste, bacon, oua, smantana, parmezan, usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 350g de paste (de preferat tagliatelle sau spaghetti) 200g de bacon tăiat cubulețe 2 ouă mari 150ml de smântână lichidă 50g de parmezan ras 2 căței de usturoi mărunțiți Sare și piper proaspăt măcinat, după […]