Mancare de prune uscate sau afumate
PrinteazaMancare de prune uscate sau afumate din: prune, zahar, faina, ulei.
- 500 g prune
- 6 linguri de zahăr
- 1 linguriţă de făină
- ulei
Mod de preparare:
Se spală bine prunele, se ţin într-un castron cu apă rece 30- 50 de minute, după care se pun într-o cratiţă şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Când încep să fiarbă, se adaugă zahărul (cantitatea de zahăr variază în funcţie de gust).
Separat, se pune într-un castron ulei, se adaugă făina şi se freacă până se obţine o pasta moale, care se pune în cratiţa cu prune (sosul de făină se adaugă când prunele sunt bine fierte). Se continuă fierberea până scade din lichid. Se servesc reci.
Sfat: La prepararea mâncării cu prune afumate, se recomandă spălarea acestora în mai multe ape şi ţinerea lor în apă un timp mai îndelungat.
Pofta buna!