Mancare de pui cu cartofi si cascaval la cuptor

Printeaza

Mancare de pui cu cartofi si cascaval la cuptor din: cartofi, unt, piept de pui, ceapa, usturoi, sare, piper, nucsoara, rosii, cascaval, lapte, ou.

Mancare_de_pui_cu_cartofi_si_cascaval_la_cuptor

Ingrediente:

  • 4 cartofi
  • 50 g unt
  • 1 piept de pui nu prea mare şi tocat
  • 1 ceapă
  • 3-4 căţei de usturoi
  • sare şi piper, după gust
  • nucşoară rasă
  • 1 morcov
  • 2 roşii
  • 150 g caşcaval
  • puţin lapte pentru piureul de cartofi
  • 1 ou

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert. Apoi îi scurgi, îi pasezi şi îi amesteci cu untul şi cu puţin lapte fierbinte.

Condimentezi cu sare, piper şi nucşoară.

Ceapa curăţată o tai cubuleţe şi o pui la călit. Când este aproape gata, adaugi şi us­turoiul curăţat şi mărunţit.

Adaugi morcovul dat pe râzătoa­re, îl căleşti, apoi adaugi puţină apă. Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le pasezi.

Sucul de roşii obţinut îl torni în tigaie şi, când începe să dea în clocot, pui pieptul de pui tocat şi arriesteci bine.

Mai adaugi puţină apă şi fierbi până ce carnea este pătrunsă.

Condimentezi cu sare şi piper după gust. Laşi să se răcească, apoi adaugi oul bătut şi omoge­nizezi.

Ungi cu unt o tavă antiade- rentă şi torni compoziţia de carne în ea, apoi nivelezi.

Razi un strat de caşcaval dea­supra, pui şi piureul de cartofi şi nivelezi.

Mai razi deasupra caşcavalul rămas şi dai la cuptor până se rumeneşte frumos deasupra.

Serveşti mâncarea cu mu­rături după gust.

Mancare de pui cu cartofi si cascaval la cuptor

Mancare_de_pui_cu_cartofi_si_cascaval_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.