Mancare cu pui, ceapa si smantana
PrinteazaMancare cu pui, ceapa si smantana din: ceapa, ardei grasi, copane de pui, piept d epui, ulei, boai dulce, sare, piper, condiment vegetal, lapte, smantana, cartofi, patrunjel.
- 500 g ceapa
- 3 ardei grasi rosii
- 4 copane de pui
- 1 piept de pui
- 3-5 linguri ulei
- 1 lingurita boia dulce
- sare
- piper
- 1 lingura condiment vegetal
- 200 ml smantana subtire
- 250 ml lapte
- 750 g cartofi
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o tai rondele, iar ardeii îi tai în bucăţi. Ungi o tavă cu ulei şi aşezi legumele uniform pe fundul tăvii.
Tai picioarele de pui la încheietură, în două. Amesteci boiaua cu 1-2 linguri de ulei, ungi bucăţile de carne cu acest amestec, presari sare şi piper şi le aşezi peste legumele din tavă.
Dizolvi condimentul vegetal în 200 ml de lapte fierbinte, apoi îl torni împreună cu smântână şi laptele peste carne şi legume.
Dai tava la cuptor, la foc potrivit pentru circa o oră. Tai cartofii în felii groase pe lungime şi îi prăjeşti în 2-3 linguri de ulei, într-o tigaie încăpătoare.
După ce au prins puţină culoare pe toate părţile, acoperi cartofii cu un capac şi îi prăjeşti în continuare cam 15 minute, apoi iei capacul şi laşi tigaia pe foc încă 5 minute.
După ce s-a făcut friptura, scoţi carnea, îndepărtezi oasele, o tai felii şi o pui înapoi peste legume şi sos. Serveşti mâncarea cu cartofii prăjiţi şi presari pătrunjelul verde.
Mancare cu pui, ceapa si smantana
Pofta buna!
O mancare cu pui si legume oricand este binevenita 🙂