Mancare de pui cu masline

Printeaza

Mancare de pui cu masline

Ingrediente:

  • 1 pui mare
  • 2 linguri ulei
  • 4 felii de pâine
  • 4 roşii
  • 150 g ciuperci
  • 100 g măsline
  • 1 linguriţă făină
  • 1 căţel usturoi
  • 1 păhărel de vin
  • sare

 

Mod de preparare:

Mancare de pui cu masline: Se taie puiul în bucăţi potrivite. Se sărează şi se prăjeşte în ulei. Se scoate într-o cratiţă şi se ţine la cald.

În uleiul în care s-au rumenit bucăţile de pui, se prăjeşte pâinea tăiată în cuburi mici egale.

Se păstrează şi acestea la cald, în aceeaşi tigaie se pun roşiile curăţite de pieliţe şi de seminţe, făina şi un căţel de usturoi bine sfărâmat.

Când roşiile încep să scadă, se adaugă vinul şi tot atâta zeamă în care au fiert ciupercile. Se face un sos potrivit de scăzut, se gustă de sărat.

Se pun în cratiţa cu puiul ciupercile fierte şi bine scăzute şi măslinele spălate şi de asemenea fierte câteva minute în apă şi înăbuşite.

Deasupra se toarnă sosul, se ţine pe marginea maşinii până ce se încălzeşte, fără să fiarbă. Se aşază mâncarea în farfurie, iar împrejur se pun cuburile mici de pâine prăjită.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.