Mancare de pui sub capac de paine

Printeaza

O reteta de mancarica de pui sub capac de paine din: pulpe de pui, rosii, masline, usturoi, vin alb, ciuperci, rosii deshidratate, ardei iute uscat, patrunjel verde, frunze de dafin, faina, drojdie, ulei de masline si sare.

Ingrediente:Mancare de pui sub capac de paine

  • 1 kg de pulpe de pui
  • 400 g rosii
  • 100 g masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • 400 g ciuperci champignon
  • 2 rosii deshidratate
  • 1 ardei iute uscat
  • patrunjel verde
  • 2 frunze de dafin

pentru capacul de paine:

  • 300 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • circa 160 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei de masline
  • un praf de sare

suplimentar:

  • 1 lingura de faina
  • 2 linguri de apa

 

Mod de preparare:

într-un vas de lut (de preferat), pui la călit în 2-3 linguri de ulei de măsline, 1 căţel de usturoi necurăţat, dar zdrobit cu muchia unui cuţit. După 2 minute, adaugi pulpele de pui tăiate în două şi le dai la foc mic până prind culoare.

După ce s-au rumenit, adaugi un pahar de vin alb, iar în momen­tul în care alcoolul s-a evaporat, adaugi măslinele, roşiile tăiate în bucăţele, ciupercile (dacă sunt mari, le tai în două, dacă nu, le laşi întregi), roşiile deshidratate tocate mărunt, pătrunjelul tocat şi foile de dafin. Acoperi cu un ca­pac şi le laşi la foc mic circa 30 de minute. Din când în când, întorci puiul de pe o parte, pe cealaltă.

Intre timp, pregăteşti capacul de pâine. Pui făina într-un vas, iar în mijloc adaugi drojdia dizolvată în apă călduţă şi uleiul de măs­line. Frămânţi bine şi, când prin­de consistenţă, adaugi sarea. în funcţie de tipul de făină folosit, aluatul mai poate cere puţină apă. Adaugi lingură cu lingură, până obţii un aluat elastic care nu se mai lipeşte de mână. lei cratiţa de pe foc şi o laşi câteva minute să se răcească.

Intr-un vas micuţ, amesteci o lingură de făină cu cir­ca 2 linguri de apă, astfel încât să obţii un aluat fluid ca cel de clă­tite. întinzi aluatul de pâine într-o foaie subţire, mai mare decât dia­metrul cratiţei. Ungi cu o pensulă bordura cratiţei şi circa 2 cm din partea exterioară a ei, cu aluatul fluid, întinzi aluatul pe întreaga cratiţă şi presezi bine.

Aluatul flu­id are rol de „lipici”, aşa că nu te speria că te vei trezi cu capacul în cratiţă, pentru că odată băgat la cuptor, va creşte foarte frumos. Dai cratiţa la cuptor, până ce capacul de pâine se rumeneşte frumos. Dacă vrei să faci câteva decoraţiuni din aluatul rămas, nu le adăuga pe capac decât după ce acesta s-a umflat în cup­tor.

Când vezi că s-a bombat în cuptor, deschizi uşa cuptorului, adaugi decoraţiunile şi închizi repede uşa cuptorului. îl prezinţi la masă cu tot cu capacul de pâi­ne rumenit, pe care îl tai în faţa musafirilor. Capacul are un gust absolut delicios, aşa că poate fi servit alături de mâncărică.

Mancare de pui sub capac de paine

Mancare de pui sub capac de paine

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.