Tibs – Carne prăjită cu legume: Rețeta, Istoria și Tradițiile Felului de Mâncare Etiopian – Ghidul Complet. Tibs, unul dintre cele mai populare și iubite feluri de mâncare din Etiopia, este o expresie vibrantă a bogatei tradiții culinare a țării. Acest preparat, care se bazează pe carne prăjită, își are rădăcinile în antica cultură etiopiană, […]
Mâncare de pui cu tarhon
PrinteazaMâncare de pui cu tarhon din: pui, ulei, ceapa verde, patrunjel verde, tarhon, faina, lamaie, bulion, sare.
Ingrediente:
- 1 pui de 1-1 1/2 kg
- 100 ml ulei
- 12 fire ceapa verde
- 3 legaturi patrunjel verde
- 3-4 legaturi tarhon
- 1 lingurita faina
- 1/2 lamaie
- 1 lingurita bulion
- sare
Mod de preparare:
Speli puiul, îl tai în bucăţi, îl laşi să se scurgă de apă, apoi îl rumeneşti în puţin ulei încins. Speli ceapa verde, pătrunjelul şi tarhonul.
Tai ceapa în bastonaşe de 2-3 cm, iar pătrunjelul şi tarhonul mărunt. Adaugi peste carne ceapa verde şi tarhonul mărunţit.
Presari făina şi amesteci cu o lin¬gură de lemn. Potriveşti de sare şi torni o ceaşcă de apă.
Laşi să fiarbă înăbuşit, la foc mic, până se frăgezeşte carnea. După ce carnea a fiert şi zeama a scăzut, pui bulionul subţiat cu o lingură de apă.
Potriveşti de sare şi adaugi felii de lămâie curăţată de coajă, precum şi pătrunjelul tocat mărunt.
După câteva clocote, stingi focul şi serveşti mâncarea caldă.
Mâncare de pui cu tarhon
Pofta buna!