Mancare de pui cu usturoi si ardei iute

Printeaza

Mancare de pui cu usturoi si ardei iute din: pui, slanina, usturoi, ceapa, ulei, ardei iuti, sare, bulion, verdeata.

Ingrediente:

  • 1 pui mare
  • 200 g slănină
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 pahar cu ulei
  • 2 ardei mici iuti
  • sare
  • 3 linguri cu bulion de roşii
  • verdeaţă tocată

 

Mod de preparare:

Mancare de pui cu usturoi si ardei iute: Curăţaţi puiul de fulgi şi tuleie, treceţi-l prin flacără ca să se ardă puful, frecaţi cu mălai ca să rămână curat.

Goliţi puiuli, aruncaţi maţele, păstraţi măruntaiele, spălaţi pe interior şi săraţi puţin. înlăturaiţi capul, gâtul şi ghearele – curăţate şi spălate şi folosiţi-le când faceţi aspic (răicitură). Folosiţi măruntaiele lângă carne.

Tranşaţi pu iul, spălaţi carnea, ştergeţi cu prosop curat şi rumeniţi carnea în ulei. Tot acum se rumenesc căţeii de usturoi netăiaţi. Scoateţi totul pe un platou mare.

In uleiul rămas căliţi ceapa până când devine transparentă, adăugaţi bulionul desfăcut în apiă caldă, acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă 15 min. Puneţi în sos ardeiul iute tocat fin.

Puneţi bucăţile de came şi usturoiul în sos, săraţi, alternaţi carnea cu felii de slănină, aşezaţţi cratiţa în cuptorul cald pentru 1/2 oră.

Serviţi mâmcarea fierbinte cu mămăligă caldă şi vin roşu. Decoraţi farfuriile cu pătrunjel veerde tocat presărat peste mâncare.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.