Mancare rece de dovlecei
PrinteazaMancare rece de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ardei, patrunjel, rosii, suc de rosii, usturoi, cimbru.
Ingrediente:
- 5 dovlecei potriviţi ca mărime
- o ceapă
- 2 ardei igraşi
- pătrunjel verde
- 3 roşii
- 100 ml suc de roşii
- 2 căţei usituroi
- cimbru
Mod de preparare Mancare rece de dovlecei:
Se rad dovleceii, se taie sferturi, se pun cu untdeleimn şi ceapă tocată la foc mic, să se înmoaie.
Când încep a se rumeni, se adaugă ardeii graşi, tăiaţi feliuţe, verdeaţa tocată, roşiile curăţate de pieliţe şi seminţe şi tăiate feliuţe, sucul de roşii şi se lasă să fiarbă la cuptor.
Când a scăzut bine este gata.
Se serveşte rece.
Pofta buna!