Mancare rece de pasare
PrinteazaMancare rece de pasare din: piept de pasare, maruntaie de pasare, ceapa, ulei, vin, morcovi, albitura, telina, masline, rosii, foiae de dafin, sare, piper boabe.
Ingrediente:
- 1 piept de pasare si maruntaiele
- 4 cepe
- 1 ceasca mare cu ulei
- 1 pahar cu vin alb
- 2 morcovi
- albitura
- 1 telina
- masline
- 2 rosii sau bulion
- foaie de dafin
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele, le tăiaţi julien, le căliţi în ulei până se înmoaie, după care puneţi 1 cană cu apă caldă, sare, piper, dafin şi roşiile tăiate felii subţiri. Fierbeţi acoperit 15 min. Separat pregătiţi carnea: puneţi la fiert carnea cu apă cât s-o acopere, o clocotiţi, aruncaţi apa, spălaţi vasul şi carnea, porţionaţi şi puneţi în sos.
Continuaţi fierberea, după ce aţi adăugat 1 pahar mic cu vin alb şi măslinele fierte separat. Fierbeţi mâncarea la foc mic în total 45 min, apoi ţineţi cratiţa într-un vas mai mare, cu apă rece. Schimbaţi apa rece de 2-3 ori dacă vreţi să serviţi mâncarea rece. Serviţi caldă sau rece, cu pâine proaspătă şi vin roşu.
Pofta buna!