Mancare de rosii cu dovleac
PrinteazaMancare de rosii cu dovleac din: rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, pudra de chili, oregano, dafin, dovleac, masline, vin rosu, supa de legume, ardei iuti copti, fasole rosie, chives, smantana.
Ingrediente:
- 600g de roşii
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 cepe, tocate
- 2 căţei de usturoi, tocat
- 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat
- 1 linguriţă pudră de chili
- 1 linguriţă de oregano
- 1 frunză de dafin
- 600g de dovleac, curăţat de coajă şi tăiat în cuburi
- 12 măsline verzi fără sâmburi, tocate
- 150ml de vin roşu
- 1 cub supă de legume
- 2 ardei iuţi copţi, tocaţi
- 1 conservă de 400g de fasole roşie, boabele scurse şi clătite
- 1 legătură chives, tocate
- 175ml de smântână
Mod de preparare:
Pune roşiile într-un bol cu apa clocotita, lasa 30 de secunde, decojeste-le si toaca-le. numără până la 30, apoi scoate-le, decojeşte-le şi toacă-le.
Incinge uleiul într-o oală apoi pune în ea ceapa şi usturoiul.
Căleşte-le la foc mic, amestecând ocazional. Adaugă ardeiul iute, pudra de ardei iute, oregano şi foaia de dafin.
Găteşte totul 1 minut, apoi adaugă dovleacul, măslinele şi vinul.
Lasă mâncarea să fiarbă 2 minute, amestecând, apoi adaugă roşiile şi 200ml de apă.
Fărâmiţează deasupra cubul de supă şi amestecă. Dă mâncarea în clocot, acoper-o şi fierbe-o 30 de minute, amestecând ocazional.
Adaugă ardeii în oală şi verifică dacă mai e nevoie de sare şi piper. Toarnă apă, dacă ţi se pare prea uscată mâncarea.
Acoper-o şi mai las-o pe foc 25-30 de minute, până când dovleacul devine fraged.
Adaugă fasolea în oală şi reîncăzeşte totul. Serveşte cu chives şi smântână alături.
Mancare de rosii cu dovleac
Pofta buna!