Mâncare de roşii şi năut
PrinteazaSe încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Intr-o tigaie mare, se prăjesc în ulei de măsline 1 vânătă tăiată cubuleţe şi 1 ceapă tocată, până ce s-au pătruns. Se adaugă 1 căţel de usturoi strivit, 1 conservă de 400g de roşii ţocate,1/? conservă cu apă şi 1 linguriţă de oregano. Se fierbe încet 10 minute.
Se adaugă 200g de roşii cherry tăiate jumătăţi şi 400g de năut de la conservă cu 2 minute înainte de a stinge focul, apoi se adaugă sare şi piper. Se ung 4 felii de baghetă cu un pic de ulei de măsline. Se mai amestecă 1 linguriţă de oregano cu 4 linguri de parmezan, apoi se presară peste pâine.
Se pun feliile peste amestecul de năut, apoi se dau sub gril până devin crocante şi aurii. Se presară 1 mână de busuioc pe deasupra şi se serveşte.
Mâncare de roşii şi năut
Pofta buna!