Mancare de sfecla si ceapa rosie
PrinteazaMancare de sfecla si ceapa rosiedin: sfecla rosie, apa, ulei de masline, nuci, zahar, otet balsamic, sos de soia, seminte de coriandru, suc de portocale, ceapa rosie, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g sfecla rosie
- 5 linguri apa
- 6 linguri ulei de masline
- 100 g nuci
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita otet balsamic
- 1 lingurita sos de soia
- 1 lingurita seminte de coriandru
- 1 lingura suc de portocale sau lamaie
- 1 ceapa rosie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi sfeclele spălte într-o tavă cu apa, acoperiţi-le cu folie şi puneţi tava la cuptor. Coaceţi sfeclele până când furculiţa intră uşor în ele.
Curăţaţi-le de coajă după ce s-au răcit şi tăiaţi-le în bastonaşe, pe care stropiţi-le cu puţin ulei. Puneţi uleiul rămas într-o tigaie şi prăjiţi nucile zdrobite.
Când încep să se rumenească adăugaţi zahărul şi amestecaţi încontinuu până când nucile încep să se caramelizeze. Adăugaţi apoi sare, piper şi scoateţi nucile pe un platou.
Amestecaţi într-un castrqp uleiul rămas, oţetul, sosul de soia, sucul de portocală sau lămâie şi seminţele de coriandru.
Adăugaţi sare şi piper. Tăiaţi ceapa roşie în rondele, amestecaţi -le cu bastonaşele de sfeclă şi deasupra turnaţi sosul cu oţet şi coriandru.
Deasupra presăraţi nucile caramelizate.
Mancare de sfecla si ceapa rosie
Pofta buna!