Mancare simpla de gulii
PrinteazaMancare simpla de gulii din: gulii, faina, ulei, bulion, mirodenii, sare.
- 1 kg gulii crude
- 2 cepe
- 1 lingură făină
- 2 linguri ulei
- 1-2 linguri bulion
- mirodenii (piper, foi de dafin, nucşoară)
- sare
Mod de preparare:
Guliile se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri de ordinul a 5 mm. Intr-o tigaie mai mare sau o cratiţă (de 2-3 I) cu puţin ulei, se pun să se înăbuşe feliile de gulie (un fel de fiert înăbuşit în sucul propriu).
Separat, în altă tigaie, se pune la prăjit ceapa tocată mărunt. Când ceapa s-a îngălbenit, se presară făina, iar când aceasta a început să se îngălbenească, se stinge cu 1-2 pahare de supă sau apă.
In sos se adaugă bulionul şi mirodeniile, apoi sosul (mai subţire) se toarnă peste feliile de gulie. Se adaugă sare după gust şi se pune la fiert pentru încă 15-20 de minute, la început acoperit, apoi fără capac, pentru a scădea zeama.
Pofta buna!