Mancare simpla de linte cu carnati

Printeaza

Mancare de linte cu carnati din: linte, carnati, ceapa, telina, usturoi, morcovi, pasta de tomate, bulion, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Mancare de linte cu carnati

  • 500 g linte
  • 2 carnati
  • 1 ceapa medie
  • 1 telina
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 400 ml de bulion
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 8 felii de paine pentru bruschete

 

Mod de preparare:

Lintea se spala si se lasa la inmuiat, dupa care se fierbe in oala sub presiune pentru a reduce timpul de gatit. Telina, ceapa, morcovul, usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt.

Se pun legumele intr-o cratita cu putin ulei si se inabusa pentru cateva minute, dupa care se adauga pasta de tomate. Se pune bulionul peste supa de linte si se mai lasa sa fiarba 15 minute cu sare si piper, dupa care se amesteca bine cu legumele.

Mancarea de linte se mai lasa pe foc cateva minute sa se amestece aromele si sa mai scada apa daca este cazul. Carnatii se taie rondele si se prajesc, dupa care se adauga in mancarea de linte dupa ce s-a oprit focul.

Mancarea de linte cu carnati se serveste calda cu bruschete facute din feliile de paine unse cu ulei de masline si usturoi si prajite in cuptor.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.