Mancare simpla de urzici
Printeaza
O reteta de mancare de urzici din: urzici, faina, ulei si sare.
Ingrediente:
- 500 g urzici
- 1 lingură făină
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Alegi urzicile şi le rupi codiţele. Le speli bine în mai multe ape şi le pui la fiert pentru 10-15 minute în apa clocotită cu sare. Le laşi la scurs, dar nu arunci zeama în care au fiert şi le toci ca pe vinete cu tocătorul de lemn.
Le pui în cratiţă şi le freci cu făina până se leagă, adaugi puţină zeamă în care au fiert şi le pui din nou pe foc mic. Le fierbi încă 10 minute şi adaugi din când în când câte puţină zeamă, amestecând continuu.
Potriveşti de sare şi când amestecul a devenit ca o smântână groasă e gata. O aduci la masă cu o mămăliguţă caldă alături.
Pofta buna!