Mancare de tarhon cu ceapa verde si pulpe de pui
PrinteazaMancare de tarhon cu ceapa verde si pulpe de pui din: pulpe de pui dezosate, ceapă verde, tarhon, roşii în bulion, sare, piper.
Ingrediente:
- 6 pulpe de pui dezosate
- 2 legături ceapă verde
- 4 legături de tarhon
- 1 cutie de roşii în bulion (tăiate cuburi)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli bine pulpele, apoi le usuci cu un prosop. Le pui la prăjit într-un vas cu ulei fierbinte. Scoţi apoi pulpele şi le aşezi pe un prosop.de hârtie, iar în uleiul rămas prăjeşti ceapa tăiată rondele.
Speli tarhonul şi îl usuci cu un prosop. Desprinzi frunzele de pe tije şi le adaugi peste ceapa prăjită. Pui şi pulpele de pui, le sărezi şi piperezi şi adaugi 1 pahar cu apă.
Fierbi compoziţia circa 10 minute şi adaugi roşiile cu bulion. Acestea pot fi înlocuite cu roşii proaspete, curăţate de pieliţă şi tăiate cuburi.
Introduci vasul în cuptor la 180°C, pe raftul din mijloc, pentru circa 30 de minute, pentru ca sosul să scadă şi să se îngroaşe. Mâncarea o serveşti caldă, presărată cu câteva fire de tarhon, proaspăt tăiate mărunt.
Pofta buna!