Mancare traditionala braziliana

Printeaza

Mancare traditionala braziliana din: file de cod, rosii, ceapa, ardei, cartofi, oua, ulei, masline, oregano, vin.

Ingrediente:Mancare traditionala braziliana

  • 1 kg file de cod
  • 2 ardei, tăiaţi în felii subţii
  • 3 roşii feliate
  • 3 cepe, tăiate inele
  • 5 cartofi
  • 4 ouă fierte
  • 100 ml ulei de măsline
  • 200 g măsline negre
  • 1 lingură de oregano
  • 200 ml vin alb (opţional)

 

Mod de preparare:

Lasă peştele să se înmoaie într-un castron mare cu apă rece, la frigider, 1 zi. Schimbă apa la 8 ore.

Opăreşte codul în apă fierbinte, scoate-l şi lasă-l să se răcească. Taie-l în fâşii. Fierbe cartofii în aceeaşi apă, până se înmoaie. Taie-i în felii. Căleşte ceapa şi ardefi, doar cât să se înmoaie puţin.

Unge cu ulei un vas termorezistent. Pune alternativ câte un strat de cod, cartofi, roşii, ceapă şi ardei. Toarnă uniform uleiul de măsline, presară oregano şi adaugă măslinele şi ouăle tăiate în felii.

Adaugă vinul sau pune apă. Acoperă cu folie de aluminiu şi coace la foc mediu timp de 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.