Mancare traditionala braziliana
PrinteazaMancare traditionala braziliana din: file de cod, rosii, ceapa, ardei, cartofi, oua, ulei, masline, oregano, vin.
- 1 kg file de cod
- 2 ardei, tăiaţi în felii subţii
- 3 roşii feliate
- 3 cepe, tăiate inele
- 5 cartofi
- 4 ouă fierte
- 100 ml ulei de măsline
- 200 g măsline negre
- 1 lingură de oregano
- 200 ml vin alb (opţional)
Mod de preparare:
Lasă peştele să se înmoaie într-un castron mare cu apă rece, la frigider, 1 zi. Schimbă apa la 8 ore.
Opăreşte codul în apă fierbinte, scoate-l şi lasă-l să se răcească. Taie-l în fâşii. Fierbe cartofii în aceeaşi apă, până se înmoaie. Taie-i în felii. Căleşte ceapa şi ardefi, doar cât să se înmoaie puţin.
Unge cu ulei un vas termorezistent. Pune alternativ câte un strat de cod, cartofi, roşii, ceapă şi ardei. Toarnă uniform uleiul de măsline, presară oregano şi adaugă măslinele şi ouăle tăiate în felii.
Adaugă vinul sau pune apă. Acoperă cu folie de aluminiu şi coace la foc mediu timp de 30 de minute.
Pofta buna!