Mancare traditionala
PrinteazaMancare traditionala din: sangerete, caltabos, carnati de casa, cotlet, cartofi, ceapa, patrunek, untura, usturoi.
- 150 g sângerete
- 150 g caltaboş
- 150 cârnaţi de casă (neafumaţi)
- 2 felii cotlet (dezosat)
- 1 kg cartofi
- 1 ceapă
- pătrunjel verde
- untură
- usturoi
Mod de preparare:
Caltaboşul şi sângeretele se prăjesc separat în 2-3 linguri de untură, timp de 15-20 de minute. Cârnatul se prăjeşte într-o altă tigaie, iar feliile de cotlet se freacă bine cu usturoi şi se prăjesc la foc iute. între timp, se prepară garnitura.
Se fierb cartofii în coajă. După ce s-au răcit puţin, se curăţă şi se dau pe răzătoarea cu găuri mari. Se amestec apoi toate ingredientele cu o ceapă tăiată mărunt şi călită în prealabil, se sărează după gust şi se presară cu pătrunjel verde.
Pofta buna!