Mancare de urzici cu usturoi
PrinteazaMancare de urzici cu usturoi din: urzici, faina, ulei, ceapa, usturoi.
- 5-6 grămăjoare de urzici
- 2,5 linguri cu făină
- 2 linguri cu ulei
- 1 ceapă
- 4-5 căpăţâni de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală urzicile în mai multe ape, apoi opăreşte-le 5 minute în apă clocotită cu sare. După ce se scurg bine (Atenţie! Apa în care au fiert urzicile nu se aruncă!), urzicile se toacă fin.
Intr-un bol pune urzicile mărunţite, peste care adaugă făina. Amestecă cu grijă, pentru a nu se forma cocoloaşe, într-o cratiţă pune 2 linguri cu ulei, adăugă ceapa tocată mărunt; amestecă până se căleşte ceapa şi devine sticloasă.
Toarnă în cratiţă apa în care au fiert urzicile, amestecă şi lasă la clocotit. Pune urzicile amestecate cu făină şi omogenizează. Fierbe totul la foc mic, până când scade zeama, amestecând des, astfel încât să nu se lipească. La final, pune usturoiul zdrobit.
Potriveşte de sare şi piper şi mai lasă la fiert câteva minute.
Pofta buna!