Mancare de urzici cu ou
PrinteazaMancare de urzici cu ou din: urzici, faina, usturoi, lapte, ulei, oua, sare, piper.
- 1 kg urzici
- 3 linguri făină
- 3-4 căţei de usturoi sau 4-5 fire usturoi verde
- 400 ml lapte
- ulei
- 4 ouă
- sare
- piper
- bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Urzicile se spală în mai multe rânduri de apă, se opăresc 2-3 minute în apă fierbinte cu puţină sare şi bicarbonat de sodiu, apoi se strecoară.
Se pune din nou apă la fiert, când a dat în clocot, se adaugă urzicile şi se fierb 5-6 minute. Se scurg din nou, se lasă puţin la răcit şi se toacă cu cuţitul.
Usturoiul pisat se trage în ulei, se adaugă urzicile mărunţite şi se înăbuşe câteva minute. Se presară cu făina, şi se amestecă cu laptele şi cu apă, atât cât să se obţină consistenţa dorită.
Se asezonează cu sare şi piper şi se fierbe câteva minute. Se serveste cu ouă fierte sau ouă româneşti.
Pofta buna!