Mâncare de văcuţă cu prune (delicioasa)
PrinteazaMâncare de văcuţă cu prune din: carne de vita, ulei, faina, pasta de tomate, zahar, prune uscate, sare.
- 750 g carne de vita
- 125 ml ulei
- 50 g faina
- 25 g pasta de tomate
- 40 g zahar
- 500 g prune uscate
- sare
Mod de preparare:
Tai carnea în bucăţi, o sărezi, o prăjeşti în ulei şi o aşezi într-o altă cratiţă cu puţină apă. Laşi să fiarbă sub capac, timp de 2 ore. In tigaia în care s-a prăjit carnea, faci un sos din pasta de tomate şi făina desfăcută în puţină apă. Fierbi circa 15 minute şi strecori sosul peste carne.
Ţii prunele câteva ore în apă, apoi le adaugi peste carne. Caramelizezi puţin zahărul, îl stingi cu apă, îl torni peste carne şi mai fierbi totul timp de 10-15 minute.
Mâncare de văcuţă cu prune
Pofta buna!