Mâncare de varză din Moldova
PrinteazaMancare de varza din moldova din: varza, ceapa, ardei, pulpe de pui, patrunjel verde, smantana, sare, piper, sos de rosii si oua.
- 1 varza medie
- 3-4 cepe
- 1 ardei
- 4 pulpe de pui
- 1 legatura patrunjel verde
- 300 ml smantana
- sare
- piper
- sos de rosii
- 2 oua
Mod de preparare:
Speli şi toci fin varza, apoi o freci cu sare: Rumeneşti pulpele uşor în puţin ulei. în uleiul rămas, căleşti ceapa împreună cu ardeiul, tocate mărunt.
Peste ele torni smântână şi laşi să clocoteasă puţin. Adaugi apoi cele 2 ouă bătute.
Fierbi varza în apă 15 minute, o scurgi şi torni peste ea amestecul din tigaie. Potriveşti gustul de sare şi piper, amesteci bine şi pui pulpele peste amestecul de mai înainte.
Dai vasul la cuptor, la foc domol, pentru 30 de minute. Când este gata, presari peste mâncare pătrunjel verde (sau mărar) tocat mărunt.
Pofta buna!