Mâncare de varză din Moldova

Printeaza

Mancare de varza din moldova din: varza, ceapa, ardei, pulpe de pui, patrunjel verde, smantana, sare, piper, sos de rosii si oua.

 

Ingrediente:

  • 1 varza medie
  • 3-4 cepe
  • 1 ardei
  • 4 pulpe de pui
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 300 ml smantana
  • sare
  • piper
  • sos de rosii
  • 2 oua

 

 

Mod de preparare:

Speli şi toci fin varza, apoi o freci cu sare: Rumeneşti pulpele uşor în puţin ulei. în ule­iul rămas, căleşti ceapa împreună cu ardeiul, tocate mărunt.

Peste ele torni smântână şi laşi să clocoteasă puţin. Adaugi apoi cele 2 ouă bătute.

Fierbi varza în apă 15 minute, o scurgi şi torni peste ea amestecul din tigaie. Potriveşti gustul de sare şi pi­per, amesteci bine şi pui pulpele peste amestecul de mai înainte.

Dai vasul la cuptor, la foc domol, pentru 30 de minute. Când este gata, presari peste mâncare pătrunjel verde (sau mărar) tocat mărunt.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.