Mancare de varza cu pipote de gasca si mere din: pipote de gasca, varza murata, ardei gras, vin alb, cimbru, mere, rosie, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g pipote de gâscă 1 varză murată mică 1 ardei gras 100 ml vin alb 2 crenguțe de cimbru 2 mere mici și acrișoare 1 roșie sau […]
Mancare de varza dulce
PrinteazaMancare de varza dulce din: varza, untdelemn sau untura, faina, smantana, marar, chimen, sare.
Varza este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic, potasiu și fibre alimentare.
Conține antioxidanți precum vitamina C, care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a daunelor provocate de radicalii liberi.
Datorită conținutului ridicat de vitamina C, varza poate sprijini sistemul imunitar și ajuta la prevenirea infecțiilor.
Consumul de varză poate contribui la menținerea tensiunii arteriale sănătoase datorită conținutului de potasiu și fibre.
Fibrele alimentare din varză pot susține sănătatea tractului digestiv și pot promova tranzitul intestinal regulat.
Compușii bioactivi din varză, cum ar fi sulforafanul, pot avea efecte antiinflamatorii și pot ajuta la reducerea riscului de boli cronice legate de inflamație.
Varza conține vitamina A și compuși precum luteina și zeaxantina, care pot fi benefici pentru sănătatea ochilor.
Ingrediente:
- 800 g varză
- 3 linguri untdelemn sau 50 g untură
- 50 g făină
- 100 ml smântână
- marar
- chimen
- sare
Mod de preparare:
Varza se taie felii şi se fierbe în apă sărată fierbinte.
Se prepară o prăjeală cu ceapă deschisă la culoare, se drege mâncarea adăugând mărarul şi chimenul, se fierbe până se înmoaie toată.
La sfârşit se pune oţet după gust, iar la servire se stropeşte cu smântână.
Pofta buna!
Mancare de varza cu pipote de gasca si mere