Mancare de vinete cu ardei si rosii
PrinteazaMancare de vinete cu ardei si rosii din: vinete, ardei graşi, rosii, ceapa, sare, ulei, usturoi, apa.
Ingrediente:
- 2-3 vinete potrivite
- 1 kg ardei graşi
- 5-6 roşii
- 3 cepe potrivite
- sare
- 2-3 linguri ulei
- 5-6 căţei de usturoi
- 100 ml apă
Mod de preparare:
Pui pe o tablă mare vinetele şi toţi ardeii şi le coci în cuptor, până când se înmoaie bine.
Când sunt gata, cureţi vinetele şi le laşi la scurs, după aceea le rupi în fâşii sau bucăţi nu prea mici şi le pui separat într-un vas. Ardeii îi cureţi de pieliţă, îi tai sau îi rupi în fâşii, apoi îi laşi într-un vas.
Roşiile opărite ie cureţi de pieliţă, le tai rondele şi le pui într-o farfurie.
Când toate legumele au fost pregătite, iei un vas peritru cuptor, suficient de înalt, pui îl el straturi alternative din legumele pregătite şi mai adaugi 2-3 linguri de ulei.
Ultimul strat trebuie să fie de roşii, acoperind toată suprafaţa. Din usturoiul pi- sdi, puţină sare, uiei şi 100 ml apă, faci un mujdei pe care îl torni peste legumele din vas.
Dai la cuptor mâncarea şi o laşi la foc mijlociu, pentru 10 minute. Serveşti mâncarea caldă, cu pilaf.
Pofta buna!