Mancare de vinete cu ardei si rosii

Printeaza

Mancare de vinete cu ardei si rosii din: vinete, ardei graşi, rosii, ceapa, sare, ulei, usturoi, apa.

Mancare de vinete cu ardei si rosii

Ingrediente:

  • 2-3 vinete potrivite
  • 1 kg ardei graşi
  • 5-6 roşii
  • 3 cepe potrivite
  • sare
  • 2-3 linguri ulei
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 100 ml apă

Mod de preparare:

Pui pe o tablă mare vinetele şi toţi ardeii şi le coci în cuptor, până când se înmoaie bine.

Când sunt gata, cureţi vinetele şi le laşi la scurs, după aceea le rupi în fâşii sau bucăţi nu prea mici şi le pui se­parat într-un vas. Ardeii îi cureţi de pieliţă, îi tai sau îi rupi în fâşii, apoi îi laşi într-un vas.

Roşiile opări­te ie cureţi de pieliţă, le tai rondele şi le pui într-o farfurie.

Când toate legumele au fost pregătite, iei un vas peritru cuptor, suficient de înalt, pui îl el straturi alterna­tive din legumele pregătite şi mai adaugi 2-3 linguri de ulei.

Ultimul strat trebuie să fie de roşii, acoperind toată suprafaţa. Din usturoiul pi- sdi, puţină sare, uiei şi 100 ml apă, faci un mujdei pe care îl torni peste legu­mele din vas.

Dai la cuptor mâncarea şi o laşi la foc mijlociu, pentru 10 minute. Serveşti mâncarea caldă, cu pilaf.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.