Mancare de vinete cu ceapa

Printeaza

Mancare de vinete cu ceapa din: vinete, ardei, rosii, ceapa, ulei, usturoi, parunjel, sare, piper.

Vinetele sunt surse bune de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu, mangan și cupru.

Aceste legume conțin antioxidanți, cum ar fi antocianinele, care le conferă culoarea violetă caracteristică. Antocianinele au fost asociate cu reducerea riscului de boli cardiovasculare și cu protecția împotriva stresului oxidativ.

Datorită conținutului lor de potasiu și antioxidanți, vinetele pot ajuta la menținerea tensiunii arteriale sănătoase și la reducerea riscului de afecțiuni cardiovasculare.

Mancare de vinete cu ceapaIngrediente:

  • 3 vinete
  • 2 ardei
  • 5 roşii
  • 1 ceapă
  • ulei
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Vinetele se şpală, se taie bucăţi mici, se presară cu sare şi se lasă la scurs 30 de minute.

Apoi se spală în 2-3 ape şi se storc.

Ceapa se curăţă, setaie solzişori, se căleşte în ulei încins.

Se adaugă ardeii tăiaţi felii, vinetele, roşiile tăiate felii sub­ţiri şi o ceaşcă de apă.

Se potriveşte de sare şi pi­per şi se dă la cuptor 30 de minute.

La sfârşit se adaugă usturoiul pisat şi verdeaţa tocată mărunt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Terină cu vinete și curcan

Terină cu vinete și curcan din: carne tocata de curcan, orez, vinete, masline, oua de prepelita, sare, piper, boia afumata, marar, ulei. Ingrediente: 400 g carne tocată de curcan 100 g orez 2 vinete 100 g măsline fară sâmburi 8-10 ouă de prepeliță sare piper ½ linguriță boia afumată mărar ulei   Mod de preparare: […]

 

retete

Vinete cu ardei capia si rosii

Vinete cu ardei capia si rosii din: vinete, ardei capia, rosii, ulei de masline, usturoi, faina, ienibahar, sare, piper, otet, foi de dafin, patrunjel. Ingrediente: 3 vinete 2 ardei capia 2 roșii mari 1 ceașcă ulei de măsline 3 căței de usturoi 1 ceașcă făină ienibahar sare piper 1 linguriță oțet foi de dafin pătrunjel […]

 

 

retete

Pate de vinete cu ciuperci

Pate de vinete cu ciuperci din: vinete coapte, ciuperci, ceapa, rosii deshidratate, masline, usturoi, ulei de masline, sare, piper, pantrunjel verde. Ingrediente: 250 g vinete coapte 100 g ciuperci din conservă 100 g ceapă 4-5 roșii deshidratate, în ulei 100 g măsline 1 cățel de usturoi 2 linguri ulei de măsline sare piper pătrunjel verde […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.