Mâncare de vită cu legume
PrinteazaMâncare de vită cu legume din: carne de vita, morcovi baby, fasole pastai, mazare, ardei capia, ceapa, usturoi, rosii, pasta de tomate, faina, bere blonda, sare, piper, ulei, patrunjel, malai, muraturi.
- 800 g carne de vita
- 200 g morcovi baby
- 300 g fasole pastai
- 200 g mazare
- doi ardei capia
- doua cepe
- 4 catei de usturoi
- 4 rosii
- pasta de tomate
- 100 g faina
- 300 ml bere blonda
- sare
- piper
- ulei
- patrunjel
- malai
- muraturi
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi potrivite, se bat puţin cu ciocanul de şniţele şi se condimentează.
Se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins până devin aurii, apoi se scot într-un castron. Cepele se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Se călesc în puţin ulei cinci minute, se adaugă usturoiul feliat sau pisat, morcovii baby, fasolea albă tăiată bucăţi mai mici şi mazărea. toarnă o cană cu apă, se condimentează, se fierb zece minute, apoi se adaugă carnea şi se toarnă apă cât să acopere totul.
Se fierb 15 minute, se adaugă ardeii capia tăiaţi fâşii, berea, cozi de pătrunjel şi se fierb în continuare.
Când legumele şi carnea sunt aproape fierte se adaugă roşiile date pe râzătoare şi o lingură de pastă de tomate dizolvată în puţină apă.
Se mai fierb 15 minute, se opreşte focul şi se presară pătrunjel tocat.
Se serveste fierbinte, cu mamaliga sau cu muraturi.
Mâncare de vită cu legume
Pofta buna!